Özgeçmiş

1968 yılında Kayseri’de doğdu.

İlkokul-ortaokul ve liseyi Kayseri’de bitirdi.

Tıp eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptı.

İç Hastalıkları uzmanlığı eğitimini İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde tamamladı.

Romatoloji uzmanlık eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Romatoloji Bilim Dalı’nda yaptı.

2005 yılında Doçent oldu.

Şubat 2011’de Profesör oldu.

2005-2013 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Romatoloji Bilim Dalı başkanı olarak görev yapmıştır.

Şubat 2013-Nisan 2017 Samsun 19 Mayıs üniversitesi Romatoloji bilim dalı öğretim üyesi ve bilim dalı başkanı olarak görev yapmıştır.

Mart 2012’de RAED (Türkiye romatoloji araştırma ve eğitim derneği yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.)

Yabancı dili İngilizcedir.

İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Türkiye Romatoloji Derneği’nin üyesidir.

Tıp dışında doğa ve edebiyata karşı ilgisi vardır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Özgeçmiş için 10 cevap

  1. mehmet ak der ki:

    hocam prof. olmuşunuz hayırlı ve uğurlu olsun sizin ğibi insanları Allah başımızdan eksik etmesin insanlığa hizmet ediyorsunuz.

  2. mahmut akıncı der ki:

    hayırlı olsun hocam. başarılar diliyorum..

  3. feray der ki:

    hocam benim 12 yaşında çağatay isminde bir oğlum var.4 yıl önce bir sabah aniden sağ ayağının bilek dahilayak kısmı şiş ve mordu. üst kısımlarıda dize kadar kırmızı benekler vardı. çocuk üzerine basamıyordu.biz gaziantepte oturuyoruz, hemen tıp fakültesine götürdük.yalnız yetişkin romatolojisi olduğu için çocuğa bakmadılar.tabii bizi o şekilde göndermek te istemediler. önümüz haftasonu olduğu için içeri yatırıp hafatasonu asistanlar ilgilenir dedi dr. bey.ama biz yatıramadık. bizim eve çok yakın başka bir hastaneye götürdük. oradaki bayan çocuk doktoru şansımıza romatoloji eğitimi almış gazi üni. tıp fakültesini bitirmiş birisi. sıla hanım allah ondan razı olsun bizimle çok ilgilendi ve tetkiklere başladı. bütün tahliller yapıldı. tahlillerde hep sdm. si yüksek çıktı. hastanede yattık bi süre . çok zorlu bir süreç oldu . hastalığı geçirdi şimdi.ancak 10 gün önce bi öğleden sonra bu kez sol ayağı ağrımaya başladı. akşama doğru sol ayağının diz arkası çekmeye ve baldır kısmı hafif şişmeye başlamıştı. üzerine basamıyordu. akşam hemen tıp fakültesi acile götürdüm.(bu arada oğlumu iyileştiren dr.sıla hanım başka şehregitti, hastanede kapandı)acilde tahlil yaptılar kan.idrar.gaita bişey çıkmadı.film çekildi yine bişey yok. ama dr. yarın bi emar çektirin onda da bişey çıkmazsa romatolojiye götürün dedi.suprafen verdi. ertesi gün tıp fakültesi ortopedi bölümüne götürdüm emar için. bir gece öncesini ve geçmişini anlattım muayene etti ve harhangi bir bulguya rastlamadığı için emara göndermedi.romatoloji için ise yetişkin romatoloji insiyatife göre bakar dedi. önceki ni bildiğimiz için bizde eve geldik. şu an oğlum iyi. yalnız acil deki dr. önceki hastalığının tekrarlayabileceğini söyledi. damar iltihabı teşhisi konulmuştu 4 yıl önce bu yazdıklarıma sizin bizi rahatlatacak veye ne yapmamız gerektiğini söyleyecek bişeyleriniz vardı. lütfen…. şimdiden teşekkür ederim

    • Prof. Dr. Mehmet SAYARLIOĞLU der ki:

      Selamlar,
      Eğer bacağındaki döküntüler sonrasında damar iltihabı (muhtemelen vaskülit dediğimiz durum) tanısı konulmuş ise düzenli takibinizde yarar var. Çünkü vaskülit dediğimiz tablo sadece deri ya da eklem bulguları ile seyretmeyebilir, bazı sistemleri de etkileyebilir (böbrek, barsak sistemi vb). Çocukluk çağında görülenlerin önemli bir kısmı genellikle iyi huyludur ve bır problem oluşturmadan iyileşir, bir kısmı da biraz daha kronik bir hal alabilir. Vaskülitlerin de çeşitleri vardır ve seyirleri farklı olabilir. Yapmanız gereken düzenli kontroller ile çocuğunuzda yeni bir etkilenme olup olmadığını, hastalığın seyrini takip ettirmek. Tercihen çocuk romatoloji (ÇR) bölümüne gitmenizde yarar var. Çünkü bazı hastalıkların seyri erişkin ve çocukta farklı olabiliyor. Fakat ÇR uzmanlarının ülkemizde sayıları az. Yakın olarak hacettepe çocuk bölümünde, Ankara GATA’da pediatrik romatoloji uzmanları var.
      Geçmiş olsun

  4. zeynep der ki:

    Hocam iyi günler bende bir konuda danışmak istiyorum.Annem sırt ağrısı şikayetiyle yaklaşık 2 yıl önce Megapark Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümüne başvurdu.Doktorun yaptığı testlerde annemin kanında iltihap çıktı(yaklaşık 300’ün üzerinde bir değerdi).İlaç ve krem verdi ancak anneme etkisi olmadı.Daha sonra anemi tedavisi görünce sırt ağrısı geçti(tedavide kan ilacı içti).Sonra 2012 şubat ayında bel ağrısı,ayağa kalkıp yürüyememe gibi şikayetleri başladı.Kalkarken,otururken ve yürürken ağrılar hissettiğini ve zorlandığını söyledi ve yürürken biz aile üyelerinden yardım almak zorunda kalıyordu.Ağrıyı tarif ettiğinde sol kalça kemiğinin üstünde olduğunu söyledi, ağrı olduğunda sol kalçasının şiştiğini,ayaklarında aşırı ödem oluştuğunu ve sabah kalktığında ağrının hemen hemen geçtiğini,hafiflediğini söyledi.Gün içinde ağrıları artıyor ve hareket ettiğinde ağrıların şiddetlendiğini belirtiyor.Ve günlük ihtiyaçlarını tek başına yapmakta zorlanıyor ve yine biz aile üyelerinden yardım alıyordu.Bununla birlikte genel tanılar olarak bilinen ayakta ağrı,uyuşma ya da bacağa doğru inen ağrılardan hiçbirisi yok.10 günlük bir dinlenme ile ağrı geçti.Zaman zaman hafif ağrılar hissetmeye devam etmiş.Ve son olarak 1 ay öncesinde ağrıları şiddetli bir şekilde tekrar hissetmeye başladı.Bunun üzerine bu seferde K.Maraş Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne başvurdu.Doktor çektirdiği röntgen filminden kalçasında daha önce oluşmuş ve sonra kurumuş iltihap olduğunu ama yeniden oluşmaya başladığını söyledi.Yapılan kan testleriyle CRP(Türbidimetrik) değeri 18,48 mg/L sonucunu alındı.Doktoru kas gevşetici ve mide koruyucu ilaçla birlikte Naprosyn ilacını verdi.Kendisinde mide rahatsızlığı olduğundan ilacı kullamaktan çekindi.Ayrıca annem kilolu ve hipertansiyon hastası bir kadındır.Bunun için düzenli ilaç kullanmaktadır.Ve son zamanlarda hareketsiz kalmanın da etken olması nedeniyle şekeri normal değerlerin üstünde çıkıyor.Son 2 gündür ağrılarını biraz hafiflediğini söylüyor.Bahsettiğim romatizma ilacını kullanmakta tereddüt ediyor.Bu konunun sizin ihtisas alanınız olduğunu araştırdım ve ve size danışma gereği duydum.Ayrıca hala hasta kabulune devam ediyorsanız annemi sizin de muayene etmenizi çok isterim.Yine de öncesinde ayrıntılı şekilde bilgilendirmenin tanı ve tedavi açısından iyi olacağını düşündüm.Cevabınızı bekliyorum Hocam.
    Saygılarımla.

    • Prof. Dr. Mehmet SAYARLIOĞLU der ki:

      Selamlar,
      İltihaplı romatizmaların ağrıları genellikle istirahat sırasında ya da istirahat sonrasında gelişir. Örneğin hasta sabah uyandığında eklemlerinde uzun süre tutukluk hisseder. Hareket etmeye başladıkça hasta rahatlar. Mekanik karakterli ağrılarda ise daha çok hareketle artan ağrılar vardır. Hasta istirahat sırasında rahattır. Bu ayırım mutlak olmamakla birlikte hastalığı anlamada oldukça işe yara. Tarifinize göre annenizdeki ağrılar daha çok mekanik nedenli ağrılara benziyor (Mekanik nedenli ağrılardan kastım örneğin kireçlenme, bel fıtığı gibi normal çalışmayı engelleyen veya kemik-kas-sinir-damar yapısından kaynaklanan bazı nedenler-iltihabi olmayan) Sanırım fizik tedavide detaylı araştırılmıştır ve tedavisi ona göre düzenlenmiştir. Fakat bazen bu ayırımı yapmak güç olabilir. Yine de isterseniz romatoloji polikliniğimizden randevu alabilirsiniz.
      Geçmiş olsun

  5. Sinan Çelik der ki:

    merhaba hocam ben 19 yaşındayım ve as hastasıyım salazopyrn 2+1+2 kullanıyorum bu pazartesi kontrolde doktor deltacortili bıraktırdı prednol 16 mg verdi ama biraz geçiyor ondan sonra ağrı tekrar başlıyor ve dayanılmaz hal alıyor bide kilo alamıyorum bacaklarım çok zayıfladı. Adıyamanlıyım ve ankaraya gidiyorum hem maddi açıdan hem kalacak yer hemde zaman açısından çok kayıp yaşıyorum siz herhalde maraştasınız size bi görünsem nasıl olur acaba diye düşünüyorum? Saygılarım la ii geceler hayırlı ramazanlar..

    • Prof. Dr. Mehmet SAYARLIOĞLU der ki:

      Selamlar,
      Ankilozan spondilitte tedavi basamakları bellidir. Benim önerim eğer bir romatoloji ünitesinde takip ediliyorsanız ve size çok sıkıntı olmuyorsa yer değiştirmemeniz. Bu tedaviye uyumunuzu olumsuz etkileyebilir. Benim özel muayenem yok. Uzman arkadaşımla birlikte polikliniğimizden hastalarımıza tardımcı oluyoruz. İsterseniz randevu alabilirsiniz.
      Geçmiş olsun

Yorumlar kapalı.